Moroccanoil Treatment

HET HOOGSTE CIJFER VOOR: VRIJ VAN PARABENEN, SULFATEN EN FOSFORANEN

HET LAAGSTE CIJFER VOOR: OLIE KAN NIET WORDEN AANGEBRACHT OP DE HOOFDHUID DANKZIJ HET ZEER IRRITERENDE BENZYLALCOHOL

HEEFT HET IETS WAT ANDERE PRODUCTEN NIET HEBBEN? JAZEKER. EEN HOGE CONCENTRATIE ARGANOLIE

BESCHRIJVING, WERKING EN NADELEN 

Het merk Moroccanoil adverteert voortdurend met arganolie (gewonnen uit noten) als de beste stof voor haarverzorging. Het product met de naam Moroccanoil Treatment is een olie in een platte, donkere fles die meer lijkt op een medicijn dan op cosmetica. De olie is beschikbaar in twee volumes, met een relatief hoge prijs.

Is Moroccan Treatment het waard om te kopen?

Arganolie is een unieke olie, omdat het aantal vetzuren ervoor zorgt dat het voor haar van zowel gemiddelde als hoge porositeit (extreem beschadigd) gebruikt kan worden. Om arganolie echt goed te laten werken, moet de cosmetica echter niet alleen op de cuticula worden aangebracht, maar ook op de hoofdhuid. Alleen op deze manier ben je verzekerd van complexe bescherming en genezing, die afhangt van processen die plaatsvinden in de hoofdhuid. Deze processen versterken ook de haarzakjes, waardoor het haar kan groeien tot een volle, sterke bos.

Helaas zijn er siliconen en geuren (parfum) aanwezig, die alcohol kunnen bevatten, zoals enkelvoudig en irriterende alcoholen. Hierom kan Moroccanoil niet direct op de hoofdhuid worden aangebracht. Dit is een groot minpunt, omdat natuurlijke oliën voornamelijk op de haarzakjes en de hoofdhuid zouden moeten werken. Dit is de bron van mooi en gezond haar. Zonder een goede zorg voor de hoofdhuid, zullen we mooie een mooie, volle bos haar zien (het zal niet dicht kunnen groeien, omdat het uit blijft vallen). Dit leidt tot de conclusie dat Moroccan Treatment enkel werkt als een oppervlakkig conditionerend haarproduct.

HAAROLIE – MANIER VAN AANBRENGEN

Moroccanoil Treatment moet aangebracht worden op enkel het haar, vanaf het midden naar beneden. Het haar kan ofwel op vochtig, ofwel op droog haar worden aangebracht. Ook kan Moroccan Treatment de werking van een haarconditioner of een haarmasker versterken; alles wat je moet doen is een paar druppels van de olie mengen met een van de producten, en de mix op de haarstrengen aanbrengen. Voor een betere kleuropname adviseert de producent om Moroccan Treatment te gebruiken tijdens het verven van het haar. Hierdoor zal de nieuwe kleur langer blijven zitten, terwijl het haar niet beschadigd raakt van de verf.

HAAROLIE – WERKING

De werking van Moroccanoil Treatment zou veel beter zijn door op langere termijn voor effecten van gezond en sterk haar te zorgen, als het direct op de hoofdhuid zou kunnen worden aangebracht. Op deze manier zou de arganolie kunnen binnendringen tot in de haarzakjes.

Als conditioner en haarverf-ondersteunende behandeling, werkt Moroccan Treatment zeker naar wens. Verder is de cosmetica goed in het leveren van vocht en glans aan het haar, zonder een verzwarend effect. Verder kan het product de strengen ook beschermen tegen de schadelijke werking van externe factoren. Helaas is dit effect te weinig als je de prijs erbij in betrekking neemt. Dit is jammer, want Moroccan Treatment heeft een grote potentie.