haaroliebehandeling

Dit onafhankelijke e-handboek legt een paar problemen uit die verbonden zijn met een goede haarzorg. Door het te lezen, zal je leren hoe haaroliën werken, en je zal zien hoe belangrijk een goede zorg voor je hoofdhuid kan zijn. Verder zal je uiteindelijk begrijpen wat haarporositeit is, en hoe je verschillende haartypen moet behandelen.

Haaroliebehandeling – Wat is dat?

Haaroliebehandelinng is een zorgprocedure die gebaseerd is op het genezen van haar en hoofdhuid met behulp van natuurlijke oliën . In feite worden haaroliën al eeuwen gebruikt, niet alleen als cosmetica, maar ook omdat het zeer goede geneesmiddelen zijn.

Vooral mensen uit Azië en Zuid-Amerika gebruiken haarolie al seen ritueel.

Haaroliebehandeling – voordelen

Haaroliebehandeling brengt alleen maar voordelen. Ondanks de hoeveelheid waardevolle vetzuren, bevatten natuurlijke oliën vele vitaminen en micro-elementen die essentieel zijn voor een gezonde haargroei. Als het regelmatig wordt aangebracht, geneest de haarolie de strengen, verzorgt het de hoofdhuid, voedt het haarzakjes en helpt het alle problemen op het gebied van haar te verhelpen. Daarnaast helpt haaroliebehandeling het haar te verzorgen door het resistent te maken tegen pollutie en mechanische schade. Verder zijn oliën goed in de bescherming van haar tegen zware weersomstandigheden, met als gevolg dat vroegtijdige veroudering tegen wordt gegaan. In andere woorden, haaroliebehandeling levert grondige genezing en een langdurig effect van mooie en gezonde haarstrengen.

Haarolie – hoe bewaar je de cosmetica?

Er hangt veel af van het type olie en de hoeveelheid vitamine E, dat wordt gezien al seen van de natuurlijke conserveermiddelen. Geen enkele olie houdt echter van blootstelling aan zonnestraling, dus zulke producten moeten in donkere flessen worden opgeslagen . Verder dienen vele oliën in de koelkast bewaard te worden.

Voor wie is haaroliebehandeling?

Voor iedereen! Het maakt niet uit of je erg last hebt van problemen met je haar en hoofdhuid of niet, er is geen betere behandeling voor je haar dan oliebehandeling. Onthoud dat elk haartype (ook de gezonde) ondersteuning en voeding nodig heeft, en dat elke hoofdhuid goed verzorgd moet worden. Het geheim zit hem in de selectie van de goede olie.

Vettig haar – kan het worden behandeld met olie?

Vettig haar kan niet alleen met olie worden behandeld, maar in feite zou het zelfs op regelmatige basis deze behandelingen moeten ondergaan. Vettig haar moet met olie behandeld worden, omdat alleen deze natuurlijke cosmetica overmatige talgproductie tegen kan gaan. Veel oliën kunnen een balans aanbrengen in de talgproductie en de processen binnen de hoofdhuid reguleren. Als een olie aansluit bij de benodigdheden van de hoofdhuid, zal het haar niet meer vet worden . De strengen krijgen meer volume, omdat ze sterk genoeg worden om uit de wortel te groeien.

Hoe bereid je je voor op haaroliebehandeling?

Om het process succesvol te laten verlopen, moet het haar vrij zijn van siliconen, paraffine en andere stoffen die de olie ervan zouden kunnen weerhouden om het haar binnen te dringen. Dit betekent ook dat alle haarstylingproducten vermeden moeten worden, zoals haarsprays, gels en mousses.

Hoe breng je haarolie aan?

Een olie is het meest effectief als het op zowel de haarlengtes als op de hoofdhuid wordt aangebracht . Het wordt aangeraden om een aantal scheidingen te maken en de olie per gedeelte aan te brengen; één druppel is genoeg voor één gedeelte. In andere woorden, een olie aanbrengen lijkt een beetje op haar verven, omdat het proces hetzelfde werkt. Wanneer de gehele huid is bedekt met de olie, kun je het er het beste voorzichtig inmasseren om de micro-circulatie te stimuleren en de olie binnenin de haarzakjes te krijgen. Verder moet de olie gelijkmatig over de haarlengtes worden verdeeld; net als wanneer je een haarmasker of conditioner aan zou brengen.

Haarolie – hoeveel moet je gebruiken voor de behandeling?

Het is allemaal afhankelijk van de haarlengte en het niveau van de schade. Uitgedroogde punten kunnen bijvoorbeeld bedekt worden met meer olie, om een meer intensieve genezing te waarborgen. Onthoud echter dat je niet te veel van deze natuurlijke cosmetica aanbrengt. De optimale dosis is ongeveer 5 ml , wat kan worden vergeleken met een eetlepel.

Hoelang moet je de olie in het haar laten?

Inderdaad, de beste effecten kunnen worden waargenomen als je de haaroliebehandeling gedurende de nacht uitvoert, maar als je hier geen tijd voor hebt, kun je de olie ook één of twee uur laten zitten en het dan uitspoelen met een fijne shampoo. Veel vrouwen houden de olie gedurende 15 minuten in hun haar, vlak voordat ze hun haar gaan wassen. Over het algemeen kan olie ook vlak na de wasbeurt worden aangebracht, zonder het uit te spoelen (in dit geval kan de olie niet in de hoofdhuid worden gemasseerd). Verder kun je de haarolie niet vervangen voor de dagelijkse styling – het moet worden aangebracht op droog haar, vanaf het midden naar beneden. Je kunt het ook op alleen de punten aanbrengen, dan zal het werken als een serum voor de haareindes.

Hoe vaak moet je een haaroliebehandeling uitvoeren?

Dit hangt af van jouw voorkeuren. Als je haar erg beschadigd is, is het aan te raden om de behandeling om de dag uit te voeren. Het goede nieuws is dat de verbetering van je haarconditie al zichtbaar is als je de olie slechts één keer per week aanbrengt. Denk er in dit geval aan dat je de olie ook in de hoofdhuid masseert.

Wat moet je gebruiken om de olie uit je haar te halen?

Oliën houden niet van chemische, kunstmatige en comedogene stoffen. Ze verhinderen niet alleen de werking van de olie, maar verstoren ook de processen die in de hoofdhuid plaatsvinden. Kortom, deze stoffen kunnen vernietigen wat de oliën net voor elkaar hebben kunnen krijgen. Daarom kunnen we stellen dat de beste shampoos om haarolie te verwijderen, diegene zijn zonder SLS en SLES, parabenen, kunstmatige kleurstoffen en andere huid-irriterende stoffen . Om deze reden kun je het best op zoek gaan naar eco-shampoo, of gewoon een silicaatoplossing die is ontworpen om het haar van kinderen te wassen.